Dette er en litt spesiel-samleobjekt- vinyl plate-reprodusert i 2008 i USA.

Historien: 

Nursery Cryme er det tredje studioalbumet til det engelske rockebandet Genesis, utgitt 12. november 1971 på Charisma Records. Det var deres første med trommeslager/vokalist Phil Collins og gitarist Steve Hackett. Albumet fikk en blandet respons fra kritikere og var i utgangspunktet ikke en kommersiell suksess; det kom ikke inn på den britiske hitlisten før i 1974, da det nådde sitt høydepunkt på nr. 39. Albumet var imidlertid vellykket i Kontinental-Europa, spesielt Italia.

Etter omfattende turnéer til støtte for deres forrige album Trespass (1970), som inkluderte rekruttering av Collins og Hackett, begynte bandet å skrive og øve for en oppfølging i Luxford House, East Sussex, med innspilling i Trident Studios. Nursery Cryme så bandet ta en mer aggressiv retning av noen sanger, med betydelig forbedret tromming. Åpningsstykket, "The Musical Box" kombinerte bandets varemerkemiks av tolvstrengsgitarer med harde elektriske gitarer og keyboard. Sangen, en makaber eventyr som foregår i det viktorianske Storbritannia, ble inspirasjonen for albumcoveret, og ble en livefavoritt. Collins brakte en ny dimensjon til gruppen, og dekket flertallet av backing vokalen (inkludert hans første hovedvokal med Genesis på "For Absent Friends") og brakte inn en sans for humor på spor som "Harold the Barrel". Etter Hacketts forslag gjorde Banks mer fremtredende bruk av Mellotron på flere spor.

Bandet turnerte i Storbritannia og Europa i ett år for å promotere albumet, noe som hevet deres profil i begge territoriene. Turen inkluderte en vellykket italiensk etappe i april 1972, hvor gruppen spilte for entusiastiske folkemengder. Nursery Cryme ble sertifisert sølv av British Phonographic Industry i 2013.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *